De wolk glas - Hardglas

Hardglas: mooi, veilig en van uitstekende kwaliteit

Geen glas zo veilig als hardglas of gehard glas
Hardglas of gehard glas heeft een speciale behandeling ondergaan waardoor het tot wel 5x sterker is dan gewoon glas. Deze behandeling noemen we ook wel harden of voorspannen. Dit maakt het glas schokbestendiger en beter bestand tegen extreme temperatuurwisselingen.

Hardglas kan temperatuurverschillen aan tot wel 200 °C. Het is hittebestendig tot maar liefst 270 °C. En al deze heftige prikkels hebben geen invloed op de kwaliteit. Dat noemen wij dus met recht gehard glas!

Omdat dit type glas zo veilig is, is het ideaal om in de keuken of uw badkamer te verwerken. En mocht gehard glas onverhoopt toch breken dan ontstaan er geen gevaarlijke scherven, maar valt het uiteen in onscherpe korrels.

Hardglas is toepasbaar in vele varianten

De eigenschappen die glas krijgt, nadat het gehard is, maakt dit type glas geschikt voor vele toepassingen in en om uw woning, appartement of bedrijfspand. Ideaal voor uw keuken (achterwand keuken) en badkamer. Het staat niet alleen mooi, maar is ook bijzonder veilig.

De Wolk Glas levert hiernaast ook minder voor de hand liggende toepassingen van gehard glas, zoals deurbeslag, balustrades en een windscherm voor uw balkon.

Maak van uw pand een blikvanger en kies voor een glastoepassing voor het bekleden van uw gevel. Voor diverse zakelijke klanten vervaardigden wij hun loket van hardglas; dat is nog eens een stijlvolle binnenkomer!

Ideaal voor drukbezochte en/of openbare gebouwen

Op plekken waar veel mensen samenkomen moet glas een extra belasting kunnen verdragen. Een schuifdeur van glas moet niet alleen mooi, maar bovenal veilig zijn.

Hardglas is geschikt voor trappenhuizen, roltrappen, borstweringen en scheidingswanden. Bijvoorbeeld in sportzalen, winkels of zwembaden. Wij informeren u graag en altijd vrijblijvend over de kosten.

Maatwerk in hardglas, de gewoonste zaak bij de Wolk Glas

Bij de Wolk Glas in Bolsward kunt u terecht voor glasproducten die precies aansluiten bij uw situatie. Uiteraard leveren wij uitsluitend kwaliteit. Maar wel voor een betaalbare prijs.

Een glasdeur op maat, of een klepraam dat passend moet zijn voor een bestaand kozijn, is voor ons geen probleem. Eventuele uitsparingen voor stopcontacten of andere gaten in glas? Geen zorgen, voor onze professionals is dat dagelijks werk.

Wij leveren met plezier hardglazen deuren, al dan niet met deurbeslag. Een douchewand of douchedeur van hard glas voorzien we van een antikalk coating. Dat garandeert een douchedeur die mooi blijft én scheelt u een hoop poetswerk. Specifieke wensen? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Zoveel soorten hardglas, dat moet u zien
Hardglas is bij ons verkrijgbaar in alle maten en in vele kleuren. Zelfs geëmailleerd. In onze showroom kunt u onze collecties bekijken. Kom langs in Bolsward en laat u overtuigen. We schenken de lekkerste koffie, vertellen u onze scherpe prijzen en geven deskundig advies.

Hulp nodig bij de ontwerpfase? Ook dat doen we graag. Informeer vandaag nog vrijblijvend naar ons aanbod van hardglas.