De wolk glas - Isolatieglas HR++

Isolatieglas HR++ is ook voor u geschikt

Met isolatieglas HR++ van de Wolk Glas start u pas echt met besparen

Overweegt u ander glas voor uw woning, kies dan voor isolatieglas HR++. Het is een gemiste kans als u met minder isolerend glas genoegen neemt. Dan zal immers opnieuw via uw ramen veel warmte verloren gaan. Zonde van de energiekosten toch?

Ten opzichte van enkelglas bespaart u met dubbelglas (ook wel isolatieglas genoemd) jaarlijks fors op de kosten van uw energieverbruik. Dat is mooi. Maar wat als wij u vertellen dat u met isolatieglas HR++ pas echt start met besparen?  

Wat is isolatieglas HR++ en wat is het verschil met ‘gewoon’ isolatieglas?

Isolatieglas bestaat uit twee glasplaten met een ruimte (spouw) ertussen. Het wordt daarom ook wel dubbelglas genoemd. De ruimte (spouw) tussen de twee glazen is gevuld met droge lucht en dat heeft een isolerende werking.

HR staat voor Hoog Rendement. De toevoeging van de letters HR aan het product isolatieglas wil zeggen dat de isolatiewaarde nog hoger is. Dit wordt bereikt door een warmte reflecterende metaalcoating op het glas aan te brengen en de spouw niet met droge lucht, maar met een edelgas te vullen. Hoe breder de spouw, hoe hoger de isolatiewaarde en dus hoe meer plusjes het product krijgt (HR, HR+ of HR++).

De speciale laag van HR, HR+ of HR++ glas zorgt ervoor dat de meeste warmte in de woning niet via de ramen verdwijnt, maar wordt teruggekaatst. Zo bespaart u nog veel meer energie dan met traditioneel dubbelglas. Naast een hoge isolatiewaarde is het glas bovendien geluidswerend.

Glashandel de Wolk Glas produceert zelf isolatieglas

Isolatieglas HR++ wordt in onze eigen glasfabriek te Bolsward geproduceerd. Wij maken dit glas met hoge isolatiewaarde in verschillende uitvoeringen. Zoals glas met kruisroeden of  monumentaal isolatieglas. De opties zijn groot, denk bijvoorbeeld aan glas met wel of geen ventilatierooster, zonwerend glas, etc.

Doordat wij dit type hoog rendement glas zelf maken, is er meer mogelijk dan u denkt en is het glas ook nog eens heel betaalbaar.

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden en de prijzen van isolatieglas – in alle varianten. Ook informeren wij u graag en vrijblijvend over de kosten van het plaatsen van glas door onze glasspecialisten.

Isolatieglas HR++ produceren wij indien nodig binnen 24 uur 

Isolatieglas is sterk

Ons isolatieglas bestaat uit minimaal 2 lagen glas met daartussen een doorzichtige PVB (polyvinylbutyral) folie. Deze folie houdt bij breuk het glas bij elkaar. Het grote voordeel hiervan is dat er geen gevaarlijke scherven ontstaan. Het risico op lichamelijk letsel bij een dergelijk voorval is daardoor nihil.

Bovendien blijft gelaagd glas bij breuk één geheel: er ontstaat geen grote opening. Het raam of de deur beschermt na een eventuele breuk nog steeds tegen regen en wind en houdt ongewenste bezoekers buiten. Gelaagd veiligheidsglas is daarom extra veilig.

Wij adviseren Isolatieglas dat defect is wel altijd te vervangen. Indien nodig kunnen wij met spoed binnen 24 uur nieuw isolatieglas HR++ leveren. Zie voor meer informatie.