De wolk glas - Inbraakwerend glas

Inbraakwerend glas: een veilig gevoel!

Inbraakwerend glas geeft bescherming tegen inbraak, vooral op plaatsen waar de inbreker langere tijd bezig kan zijn zonder gezien te worden. Tevens is inbraakwerend glas uiterst geschikt tegen vandalisme en verminderd risico’s op verwondingen. Als het glas breekt, houdt de folie het glas namelijk bij elkaar.

 

De inbraakwerendheid wordt bereikt door het toepassen van gelaagd glas, waarbij de dikte van de glaslagen, het aantal, de soort en dikte van de folielagen bepalend is voor het uiteindelijke resultaat. Aan de eisen voor klasse 2 volgens NEN 5096 kan worden voldaan met isolerend dubbel glas als de deuren en ramen met een sleutel afsluitbaar zijn.

 

Een prettige bijkomstigheid is dat al het inbraakwerende glas automatisch voldoet aan de eis voor letselbescherming. 

Inbraakwerend glas van De Wolk Glas voldoet tevens aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen, dat voor de inbraakwerendheid van ramen en deuren een klasse 2 eist volgens eerder genoemde NEN 5096 (de algemene norm voor inbraakwerendheid).

 

Maar er zijn nóg zwaardere klassen. Bijvoorbeeld het veiligheidsglas dat bescherming biedt tegen aanvallen met een slagwapen tot zelfs aanvallen met een vuurwapen. Deze soorten beveiligingsglas worden onder andere gebruikt bij banken, juweliers en benzinestations.